Brødrene Krogs Uldvarefabrik

Brødrene Krogs Uldvarefabrik

Brødrene Krogs Uldvarefabrik var årets reiselivsnyhet på Røros i 2007. Ullvarefabrikken fra 1914 er i seg selv et kulturminne og et monument over en industriell epoke som nå er over.

Vertshuset Røros´ nyeste overnattingssted rommer 15 topp moderne og fleksible rom som kan brukes som åtte leiligheter med høy komfort. Gjennom arkitektur, interiør, utsmykking og skilting har man ønsket å formidle historien om det første moderne industrieventyret på Røros. Samspillet mellom fortid og nåtid vil gi gjester og besøkende en enestående opplevelse av at historien kviskrer i veggene. Form til fjells vært involvert i hele prosessen, fra konseptutvikling til gjennomføring og har hatt ansvaret for interiørarkitektur, farge- og materialvalg, utsmykning, skilting og visuell profilering.

Med røtter tilbake til 1860 har ullvarefabrikken lenge vært en sentral del av bybildet, plassert midt i verdenskulturminnet Røros. Fabrikken var en drivkraft for industri og innovasjon i byen og av stor betydning som arbeidsplass. Absoslutt alt som er synlig for gjestene, er basert på autentisk historie, presentert i et moderne formspråk. På denne måten forvaltes historien og verdenskulturminnet Røros på en gjennomført og troverdig måte. For å formidle en del av Røros-historien som ellers ikke er så godt belyst, er det grepet fatt i så mye som mulig av fabrikkens opprinnelige uttrykk og virkeområder. Interiør, utsmykking og skilting understreker det industrielle preget.

Det var et uttalt ønske å vise fram så mange autentiske fabrikkgjenstander som mulig, spesielt fordi det ikke fantes så mange av dem. Alle utsmykkingseffektene i ullvarefabrikken kan oppfattes som både dokumentariske og estetiske, men de gir samtidig rom for mer abstrakt tolkning.

Profilfoto: Kim Ramberghaug, www.kimram.com

 

Brødrene Krogs Uldvarefabrik Brødrene Krogs Uldvarefabrik Brødrene Krogs Uldvarefabrik Brødrene Krogs Uldvarefabrik Brødrene Krogs Uldvarefabrik Brødrene Krogs Uldvarefabrik

 

  • Kunde: Vertshuset Røros
  • Dato: 2007 -


Lignende prosjekt