GALÅVOLDEN GÅRD

heltferdig_MG_2296

Visuell identitet og emballasjedesign

Historien startet med at Ingulf kom til oss fordi han trengte ny emballasje til all den spennende gårdsmaten de lager på Galåvolden. I grunnen hadde han ikke så mange krav. Men en ting ga han oss klar beskjed om: ”Ikke rør høna mi!» Du ser hvordan det gikk.

Nyskapende, eggende gårdsmat
Galåvolden vil lage nyskapende gårdsmat, og ikke surfe på tradisjonsbølgen. Vi lot kreativiteten blomstre, tok fatt i merkevarepersonligheten ”spennende, koselig og fargerik” og lot oss inspirere av munter skandinavisk tekstil- og servisedesign. Resultatet ble en eggende profil som forteller om gårdsmat helt utenom det vanlige.

Matvareemballasje som samler og skiller
Det var ingen tvil om at høna måtte stikke nebbet sitt tydelig fram på profilen og på emballasjen. Men fordi Galåvolden leverer mange forskjellige matvarer, måtte vi også sørge for at de bærende elementene ble kombinert med noe som skiller produktene fra hverandre. Her ga en sprek fargepalett oss mange muligheter. Uansett hvilket produkt fra Galåvolden det gjelder, og hvor de blir plassert i butikken, er du ikke et sekund i tvil om at dette er laget av gården på Røros med den nebbete høna!

Stolt som en hane
Der hvor forskjellig emballasje krangler om oppmerksomheten i butikkhyllene og frysedisken, bruser nå høna med fjærene og viser at den kan by på lokal gårdsmat utenom det vanlige. Og Ingulf ble svært fornøyd likevel, selv om han ikke fikk beholde den gamle høna si. Han kan rapportere om begeistrede butikkfolk som sier at de nye eggkartongene og de andre produktene med ny emballasje virkelig skiller seg ut blant konkurrentene.

En gullvinner av ei høne
Ikke bare er høna fin – den ble også en gullvinner i Sterk Reklame 2009, og en av de få utvalgte nominerte i Visuelt 2010. Ingulf har bevist at selv det mest beskjedne egg kan bli ei gullhøne. Slik tenker vi om våre kunder og oppdrag også, store som små. Å få samarbeide med folk som legger sjela si i det de gjør, er det beste vi vet!

To høner
Ei høne
og ei høne til –
to høner
på ei pinne.
Eg veit ikkje
kva du vil –
men eg vil vera inne.

Fra «Noen kan gå på tå» (1998) av Reidunn Eikanger Kvalø

heltferdig_MG_2115 heltferdig_MG_2148 heltferdig_MG_2199

 

  • Kunde: Galåvolden Gård
  • Dato: 2009 -


Lignende prosjekt